News Archives

 

2010


Leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo dansen in operette ‘Viktoria und ihr Husar’ van s.o.z. Cantiamo

5, 6, 7 november 2010 

Viktoria und Ihr Husar

Na maanden vol repetities dansten een aantal leerlingen op 5, 6, en 7 november 2010 mee in de voorstelling ‘Viktoria und ihr Husar’ van operette vereniging s.o.z. Cantiamo. Als echte showgirls zorgden zij voor spetterende scenes. Ook de gezamenlijke tapdansen waren een groot succes, met als klap op de vuurpijl een groots finalenummer. 

De choreografie was in handen van Ricardo. Hiervoor repeteerde hij al het gehele jaar met deze groep en het resultaat mocht er zijn.  Volgend jaar, op 12 en 13 november 2011, voert Cantiamo Der Graf Von Luxemburg op en ook ditmaal zal er worden samengewerkt met Ricardo.


Leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo dansen in het Stadhuis tijdens huwelijksvoltrekking

6 augustus 2010

Leerlingen bij de huwelijksvoltrekking

The Dance Studio Ricardo Sibelo is gevraagd om op vrijdag 6 augustus tijdens een huwelijksvoltrekking wat leven in de brouwerij te brengen met een spectaculaire dans. Deze trend uit Amerika wordt door The Dance Studio Ricardo Sibelo voortgezet in Nederland. Voor dit speciale verzoek werd een spectaculaire dans gechoreografeerd door Ricardo. De dansers, gekleed in het rood evenals de bruiloftsgasten, verrasten op de dag zelf de bruid, bruidegom en alle gasten. Dat het een groot succes was bleek uit het spontaan meedansende publiek waardoor het een waar feest werd in het Stadhuis. 

 

 

 

 

 

Leerlingen voor hun optreden in het Stadhuis. (Foto: R. Hovenier)


Voorstelling en afsluiting van zomerschool 2010

30 juli 2010

Zomerschool leerlingen in actie

In de week van 26 t/m 30 juli organiseerde The Dance Studio Ricardo Sibelo een speciale dans-theater zomerschool voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar. In deze week kregen de kinderen les in ballet, jazz, tapdance, drama, zang, grime en decorbouw. Naast de lessen werd er gewerkt aan een speciale musical: “De Pink Doos”. Deze musical werd vrijdagavond 30 juli, als afsluiting van de zomerschool, opgevoerd voor familie en vrienden en was een groot succes!

Leerlingen van de zomerschool

Nieuwsgierig geworden? Tijdens de open dag op 22 augustus 2010 zullen de deelnemers van de zomerschool de musical nogmaals opvoeren!
 

 2009

Leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo openen tentoonstelling in Museum Boerhaave te Leiden

16 december 2009

Newtonmania is een nieuwe voorstelling in het Museum Boerhaave te Leiden. De opening van deze voorstelling op 17 december 2009 werd verzorgd door leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo. Er werd er een modern ballet, gechoreografeerd door Ricardo Sibelo, gedanst. Daarna lieten een aantal breakdancers hun kunnen zien in een wervelende improvisatie. De tentoonstelling Newtonamnia is van 17 december 2009 t/m 12 september 2010 te zien in het Museum Boerhaave te Leiden.


The Dance Studio Ricardo Sibelo in de pers

4 november 2009

Van Dam krijgt gemeentepenning na succesvolle Im weissen Rössl

Streekblad 3 november 2009

ZOETERMEER - Voorzitter van muziektheatergezelschap Cantiamo, Jack van Dam, heeft zaterdag de gemeentepenning van Zoetermeer ontvangen uit handen van burgemeester Waaijer. Hij ontving deze onderscheiding na afloop van de succesvolle uitvoering van de operette Im weissen Rössl in het Stadstheater.

Van Dam is dit jaar 40 jaar actief in de operettewereld en richtte in 1996 Cantiamo op. Een begrip in Zoetermeer, aldus de burgervader. Hij was samen met een aantal wethouders te gast bij de voorstelling Im weissen Rössl. Het publiek waande zich zaterdag en zondag voor een aantal uur in Oostenrijk. De operette speelt zich af rond het hotel Im weissen Rössl in Sankt Wolfgang en bezorgde het publiek weer veel lachende en ontroerende momenten. Met ruim honderd personen voor en achter de schermen pakte Cantiamo weer groot uit. Dit jaar zocht het gezelschap de samenwerking met muziekvereniging Buytenrode en met The Dance Studio Ricardo Sibelo. Kelner Leopold, gespeeld door Jack van Dam, wordt verliefd op zijn cheffin, de waardin van hotel Im weissen Rössl. Deze rol werd voortreffelijk neergezet door Ellen van Os. Met het prachtige nummer ‘S ist einmal in Leben so, bracht zij een siddering in de zaal te weeg. Dit nummer werd overigens ook gezongen door wethouder Pieter Smit die de rol van keizer Frans Joseph speelde. De wethouder was eerder dit jaar benaderd voor deze (spreek)rol maar hij bleek over een warme basstem te beschikken waardoor hij voor het eerst voor een volle zaal zijn zang ten gehore bracht. Andere rollen waren er voor Martin Schipper als Dr. Siedler die samen met Pauline Jansen als Ottilie Giesecke het prachtige en bekende duet Mein Liebeslied muss ein Walzer sein ten gehore bracht. Cantiamo kon ook dit jaar weer met haar eigen participanten alle rollen van deze veelzijdige operette invullen. Zo werden de komische rollen van de jonge Klärchen en Sigismund gespeeld door Marion Küpper en Patrick van Loon. Tevens maakten (klein)kinderen van participanten en donateurs deel uit van het kinderkoor die tweestemmig de zaal ontroerde. Dit jaar waren de voorstellingen al in april uitverkocht waardoor Cantiamo mensen heeft moeten teleurstellen. Volgend jaar worden er dan ook op 5, 6 en 7 november drie voorstellingen geven. Dan staat de operette Viktoria und ihr Husar van Paul Abraham op het programma. Nu Cantiamo kan terugkijken op deze geslaagde voorstellingen zullen binnenkort weer de repetities beginnen voor deze nieuwe voorstelling. Mensen die de uitdagingen van muziektheater willen aangaan, kunnen een keer aan een repetitie deelnemen om de sfeer te proeven. Kijk voor meer informatie op www.cantiamo.nl of bel met 079-3610443.


Leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo dansen in ‘Im weissen Rössl’ van Cantiamo

31 oktober en 1 november 2009

Na maanden vol repetities dansten zes leerlingen op 31 oktober en 1 november 2009 mee in de voorstelling ‘Im weissen Rössl’ van operette vereniging s.o.z. Cantiamo. De diverse choreografieën (waaronder een prachtige wals, een wervelende meiboomdans en een grappige strandscène) werden gechoreografeerd door Ricardo Sibelo en Suzanne Jongerius.

Daarnaast verzorgde Ricardo ook de choreografieën voor Cantiamo, waarvoor hij al het gehele jaar repeteerde met deze groep.


The Dance Studio Ricardo Sibelo in de pers

30 oktober 2009


The Dance Studio Ricardo Sibelo in de pers

21 oktober 2009


Opening kunsttentoonstelling in The Dance Studio Ricardo Sibelo

18 oktober 2009

Op 18 oktober werd er in The Dance Studio Ricardo Sibelo een kunsttentoonstelling van Trudy Bersma en Robert Verhaaf geopend. Tijdens de opening werd er gedanst door een aantal leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo. De opbrengst van de veiling, die daarop volgde en werd geleid door wethouder Pieter Smit, kwam ten goede aan een nieuw kunsthuis en de bouw van een kindertheater, de droom van Ricardo.

De tentoonstelling is te zien van 18 oktober t/m 15 november 2009.


Cultuur Lokaal

19 september 2009

Dit jaar werd voor het eerst een gloednieuw evenement georganiseerd: Cultuur Lokaal. Cultuur Lokaal is een initiatief dat is ontstaan uit een aantal jaarlijks terugkerende evenementen: de Zoetermeerse Uitmarkt, Couleur Locale, de opening van het nieuwe theaterseizoen en de vrijwilligersmarkt. Op 18 en 19 september werden er in het centrum van Zoetermeer diverse optredens gegeven. Natuurlijk ontbrak ook The Dance Studio Ricardo Sibelo hier niet. Op zaterdag 19 september gaven de leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo tweemaal een spetterend optreden in de grote zaal van het Stadstheater.The Dance Studio Ricardo Sibelo

* Open dag

De Open Dag van The Dance Studio Ricardo Sibelo vindt plaats op zondag 30 augustus 2009. Men kan dan kennis maken met alle met alle dans-, drama- en theatertechnieken, die in de school worden onderwezen.

De leerlingen zullen choreografieen laten zien in de klassieke dans-, jazz-, hip-hop-, break-, street-, musical-, salsa en american tapdancestijl. Tevens zullen er demonstraties zijn. De gasten kunnen dan gratis meedoen en kennis maken met de bovengenoemde stijlen en technieken. Tevens kunnen de nieuwe leerlingen zich meteen inschrijven voor de speciale kennismakingscursus en/of voor de allround theateropleiding.

Hier ligt uw kans om hetzelfde te bereiken als eerdere studenten van The Dance Studio Ricardo Sibelo. Bijvoorbeeld furore maken in het wereldberoemde Lido te Parijs, voor nationale en internationale theatergezelschappen of klaargestoomd te worden voor o.a. de balletstudie op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Aanvangstijd : 10:00 uur.

Einde: 17:00 uur.

Wijzigingen voorbehouden

 


2008

 

The Dance Studio Ricardo Sibelo

* Ricardo Sibelo swingt op de Waterlelie

Streekblad Zoetermeer 26 maart 2008

Leerlingen van basisschool de Waterlelie hebben gecombineerde dans- en tekenworkshops gevolgd. Ricardo Sibelo van The Dance Studio gaf op aanstekelijke wijze dansles aan de leerlingen in hun eigen gymzaal. Een andere groep leerlingen observeerde de dans. De opdracht aan de jonge “kunstenaars” was om de dansbewegingen met vetkrijt op een abstracte manier en in vloeiende lijnen weer te geven. Anita Bennink begeleidde de jonge tekenaars. Juf Rolinda Vonk kreeg de andere leerlingen in beweging met een proefles aerobics. Zo werden de leerlingen enthousiast en swingend aan het bewegen gebracht. De kunstwerken zullen nog de hele maand op de Waterlelie te bewonderen zijn.

Waterlelie

 * Bewegende kunst

Streekblad Zoetermeer 13 februari 2008

Bewegende kunst

Expositie Hordijk geopend door Sibelo

De Zoetermeerse beeldhouwster Fieke Hordijk exposeert met “Alles is beweging…” in het Zoetermeerse Stadsmuseum. Hordijk is vooral geïnspireerd door de kunstenaar Henry Moore. Zijn werk kenmerkte zich door elementaire vormen uit de natuur. Een andere inspiratiebron voor Hordijk was Pablo Picasso, omdat “Hij met weinig zo veel kon laten zien”. Haar werk heeft in de loop der tijd een verandering doorgemaakt. In haar beginjaren werkte ze plastisch, massaal en zuiver abstract. Na kennismaking met het Russisch constructivisme werden lijn en ruimte in haar werk het belangrijkste. Ze werd figuratiever. Fieke: “mijn werk heeft geen boodschap. Ik maak mijn kunst omdat ik het mooi vind en omdat ik denk dat schoonheid mensen kan verbinden. Ik hoop dat mensen er blij van worden”. De harde materialen waarmee de kunstenares werkt vereisen bijzondere technieken. Het vergt fysieke inspanning en geduld. Fieke is nog steeds aan het experimenteren. “Ik ben al heel lang bezig met het doen van proeven met effecten van zuren en oxiden op metaal. Ik vind de natuurlijke kleuren van het materiaal erg mooi, maar ik ben ook gefascineerd door de kleurentinten die je kunt maken. Ik heb daar zelf technieken voor ontwikkeld”. Fieke Hordijk heeft veel kunstobjecten gemaakt waarin de vorm van beweging uitgebeeld wordt. Zij maakt vooral dansende mensen en vogels. Om deze reden werd de tentoonstelling geopend door vriend en bewegingskunstenaar Ricardo Sibelo. Hij sprak Fieke en de genodigden toe met lovende woorden. Tijdens zijn toespraak ondersteunden twee leerlingen van Ricardo zijn woorden met beweging. Hierdoor werd het thema van de tentoonstelling “Alles is beweging…” met een fysieke dimensie benadrukt. Natuurlijk ontbrak het Bronzen Visdiefje niet op de tentoonstelling. Dit kunstwerk is speciaal door Hordijk voor de Zoetermeerse Kunst & Cultuur Publieksprijs ontworpen. Fieke Hordijk exposeert van 8 februari tot en met 16 maart 2008 in het Zoetermeerse Stadsmuseum, Dorpstraat 7.

 

Streekblad Zoetermeer 13 feb 2008

PR: L. Galle

HordijkJochen Kool, Ricardo Sibelo, Kunstenares Fieke Hordijk en Raijko op de opening van Fieke's Expositie in het Stadsmuseum van Zoetermeer.

 

* Picasso en ONC op bezoek bij Sibelo

Bibliotheek Zoetermeer biedt in het kader van het historische project “Slag bij Zoetermeer”, middelbare scholieren de mogelijkheid om dans- en aquarel workshops te volgen. Leerlingen van het Picasso Lyceum en het Oranje Nassau College krijgen hierbij dansles van Ricardo Sibelo. De leerlingen wordt de dansgeschiedenis vanaf de tijd van Zonnekoning Lodewijk de Veertiende bijgebracht. Een andere groep leerlingen observeert hierbij de dans. De scholieren maken zo kennis met cultuur op niveau. De opdracht aan de kunstenaars in spé is de dansbewegingen in abstracte, artistieke lijnen met aquarelverf weer te geven. De leerlingen schilderen onder leiding van kunstenares Anita Gaasbeek. Het voordeel van de combinatie van de kunstvormen dans en schilderen is dat beide letten op lijnen en houding. Door de verschillende disciplines goed te bekijken en de beelden te verwerken ontstaan de kunstwerken. De scholieren komen op deze manier in aanraking met de eisen die gesteld worden aan een professionele danser en schilder.

Streekblad 6 feb 2008

Tekst: L. Galle / Foto: M. Bohré

Picasso en ONCDans en schilderdisciplines komen tezamen in The Dance Studio Ricardo Sibelo

* Wethouder Pieter Smit fan van Ricardo Sibelo

Smit fan van Ricardo


2007

The Dance Studio Ricardo Sibelo

* Wethouder Smit enthousiast over Kerstvoorstellingen Ricardo Sibelo

In de kerstweek stonden de leerlingen van Ricardo Sibelo in de spotlights tijdens de dansvoorstellingen in The Dance Studio. De voorstellingen van “De legende van Dasturico” werden de hele week druk bezocht. Niet alleen door trotse ouders, familie en belangstellenden maar ook door wethouder Pieter Smit en zijn echtgenote. Leerlinge Alicia introduceerde de sprookjeswereld van Dasturico. In de voorstellingen “De Legende van Dasturico” werden jazzdance, tapdance, klassiek ballet, streetdance, breakdance en kidsshow-dance aan het publiek gepresenteerd. De wethouder genoot van de matinee van de kleintjes en de soiree van de ouderen. In een reactie vertelde hij verrast te zijn door het brede aanbod aan dansstijlen en te hebben genoten van het niveau en het enthousiasme waarmee de leerlingen zich presenteerden. De choreografie van de voorstellingen waren van de hand van Ricardo Sibelo en de dansdocenten Elfie Resokario en Jochen Koolen. Na de laatste voorstelling deden de leerlingen tijdens de afterparty de dansen nog eens dunnetjes over. Ricardo kijkt weer uit naar een swingend 2008.

Foto/PR: L.Galle

Kerstshow

 

* Musicale Dromen !

Poster

* Speciale Kerstshow

“Musicale Dromen” en “De Legende van Dasturico”

Van 16 tot en met 23 december 2007 stond The Dance Studio Ricardo Sibelo in het teken van een groots showprogramma. Op zondagavond werd de spits afgebeten met de musical medley “Musicale Dromen”. In de theaterzaal van The Dance Studio waren scènes uit verschillende musicals te zien. Het kerstgevoel werd uitgebeeld met hoogtepunten uit o.a. Cats, The Hunchback of the Notre Dame, Grease, Evening Primrose, Annie get your gun, Poca Hontas en Flower Drum Song. Vanaf maandag 17 tot en met zondag 23 december waren er twee voorstellingen per dag van De Legende van Dasturico. De choreografie, productie en regie zijn in handen van Ricardo Sibelo.

Dramagroep in actie

* De Prijsuitreiking op zondag 2 december 2007

RicardoRicardo ontvangt de tweede prijs uit handen van Pieter Smit, wethouder van Cultuur Zoetermeer

Ricado en Pieter SmitRicardo was ingenomen en verrast met de tweede prijs. Ricardo is dan ook iedereen zeer dankbaar dat ze op hem hebben gestemd.

Leon en LindaLeon en Linda Galle hebben zich erg ingezet voor de promotie voor deze nominatie. Ze zijn meer dan een echte steun voor Ricardo en The Dance Studio Ricardo Sibelo.

Linda en RicardoRicardo en Linda op de receptie

 

* Foto's nominatie Zoetermeerse Publieksprijs 2007:

Nominatie Ricardo SibeloWethouder Pieter Smit van Cultuur maakt de genomineerden bekend. Ricardo Sibelo was daar 1 van.

Ricardo Sibelo en zanger De DijkRicardo Sibelo samen met Huub van der Lubbe, zanger van de popgroep De Dijk.

Ricardo en zanger De DijkRicardo Sibelo, Huub van der Lubbe en Linda Galle.

RicardoJack van Dam van het Operettegezelschap Cantiamo, Linda Galle en Ricardo Sibelo op de receptie van de nominatie.

* Open dag

De Open Dag van The Dance Studio Ricardo Sibelo vond plaats op zondag 9 september 2007. Men kan dan kennis maken met alle met alle dans-, drama- en theatertechnieken, die in de school worden onderwezen. De leerlingen zulleen choreografieen laten zien in de klassieke dans-, jazz-, hip-hop-, break-, street-, musical-, salsa en american tapdancestijl. Tevens zullen er demonstraties zijn. De gasten kunnen dan gratis meedoen en kennis maken met de bovengenoemde stijlen en technieken. Tevens kunnen de nieuwe leerlingen zich meteen inschrijven voor de speciale kennismakingscursus en/of voor de allround theateropleiding.

Hier ligt uw kans om hetzelfde te bereiken als eerdere studenten van The Dance Studio Ricardo Sibelo. Bijvoorbeeld furore maken in het wereldberoemde Lido te Parijs of klaargestoomd te worden voor Het Nationale Ballet op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Aanvangstijd : 11:00 uur.

Einde: 17:00 uur.

* Uitmarkt

The Dance Studio Ricardo Sibelo was op zaterdag 15 september aanwezig op de Zoetermeerse Uitmarkt. Enkele scenes uit bekende musicals zullen opgevoerd worden en een dansdemo.

 

* Zoetermeer magazine Maart 2007

Sport Spotting Eva Galle

http://www.lindagalle.nl/images/Eva%20in%20Zoetermeer%20Magazine%20Maart%202007.jpg

 

* Streekblad Zoetermeer Maart 2007

Richy feest bij Ricardo

Richy-op-feest-bij-Ricardo-Sibelo-Streekblad-14maart-2007

X FACTOR Finalist Richy op bezoek bij Ricardo Sibelo

Finalist Richy van het populaire programma X FACTOR was op bezoek in The Dance Studio Ricardo Sibelo. Richy was te gast ter ere van het 50-jarige verjaardagsfeest van zijn tante. Verschillende dansoptredens van Ricardo’s leerlingen luisterden de feestavond op. Richy heeft al veel fans binnen de Studio. Voor de leerlingen was het bezoek een grote verrassing om Richy zo snel na de finale te ontmoeten. De leerlingen maakten van de kans gebruik voor een ontspannen “Meet & Greet”. Er breken voor Richy drukke tijden aan. Richy vroeg Ricardo om advies voor zijn show waarmee hij het land in zal trekken.

Ricardo-en-Richy-in-The-Dance-Studio-2007

Eva, Ricardo, Richy & Vera

* HC/AD Februari 2007
2006

The Dance Studio Ricardo Sibelo

* Postiljon Weekend Editie 2 december 2006

Ricardo Sibelo in "De Gouden Kooi"

Ricardo_Sibelo_Gouden_Kooi_2006
 

* HC/AD 28 november 2006

Ricardo Sibelo danst in "De Gouden Kooi"

http://www.lindagalle.nl/images/ADHCGoudenKooi281106.jpeg

 

* http://www.zoetermeerinbeeld.nl

http://www.lindagalle.nl/images/Sibelo_Gouden_Kooi.jpg

Ricardo Sibelo in “De Gouden Kooi”

Sinds september zitten tien kandidaten van het veelbesproken programma “De Gouden Kooi”, vrijwillig vast in een luxe gevangenis. Degene die dit het langst volhoudt is de winnaar, wordt miljonair en mag de villa houden. In de tussentijd kunnen de kandidaten elkaar wegstemmen. Er zitten echter wel haken en ogen aan; als je meedoet geef je minimaal een jaar je vrijheid en privacy op. In en rond de villa wordt door camera’s het dagelijkse leven vastgelegd. Vervelen hoeven de deelnemers zich nooit. Er valt regelmatig iets te beleven. De kandidaten kunnen tijdens hun verblijf binnen de muren van de villa zelf activiteiten bedenken en organiseren. Afgelopen zaterdag was het thema “doe iets extra’s voor kinderen op het gebied van beweging”. Kinderen die normaal niet in de gelegenheid zijn wilden een dansles van een beroemde choreograaf. Ricardo Sibelo werd hiervoor uitgenodigd. Ricardo stapte in “De Gouden Kooi“ en maakte een dans met de kinderen. Als afsluiting hebben enkele leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo een demonstratie gegeven in Streetdance, Jazzdance en Breakdance. Dit was live te volgen via internet. Deze week zal het op Talpa worden uitgezonden. Voor de dansers was het verblijf in de villa van korte duur. Zij mochten aan het einde van de dag wél de drempel over om naar hun eigen huis te gaan.

Leerlingen-The-Dance-Studio-Ricardo-SibeloFoto: L.Galle

* http://www.zoetermeerinbeeld.nl

Lustige Witwe trekt volle zalen.

http://www.lindagalle.nl/images/DanceS1.jpg

 

* Streekblad Zoetermeer 17 november 2007

Lustige Witwe trekt volle zalen.

http://www.lindagalle.nl/images/Lustige%20Witwe%20trekt%20volle%20zalen.jpeg

 

* Lustige Witwe trekt volle zalen

Op 11 en 12 november 2006 hebben leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo opgetreden in de operette "die lustige Witwe" uitgevoerd door S.O.Z. Cantiamo. De voorstellingen vonden plaats in de grote zaal van het Stadstheater van Zoetermeer.

Grizettes_dansgroep_Ricardo_Sibelo

Foto: L.Galle

“Die lustige Witwe” trekt volle zalen

Afgelopen weekend stond operettevereniging Cantiamo op de planken in het Stadstheater van Zoetermeer met twee uitverkochte voorstellingen van de operette “die lustige Witwe”. Er werd prachtig toneel gemaakt in drie bedrijven. De voorstelling werd gerealiseerd door honderd actieve enthousiastelingen voor en achter de schermen onder de bezielende leiding van regisseur Jack van Dam. De spelers op het toneel waren gekleed in schitterende kostuums. Zij moesten zich tijdens de voorstelling soms wel drie keer in razend tempo omkleden. Natuurlijk ontbrak het begeleidingsorkest Colla Voce, onder leiding van dirigent Erik van Balen niet. De schitterende klanken van het orkest ondersteunde de zang. De bezoekers werden in het verhaal meegevoerd naar het begin van de vorige eeuw. Verrassend waren de Grizetten, gespeeld door leerlingen van Ricardo Sibelo. Zij dansten de Can Can in een hoog tempo. Ricardo Sibelo heeft de choreografie van “die lustige Witwe” voor zijn rekening genomen.

Dansgroep_Ricardo_Sibelo_die_lustige_Witwe_2006Foto: L.Galle
 

* Streekblad Zoetermeer 10 november 2006

Leerlingen Ricardo Sibelo in operette

Leerlingen_Ricardo_Sibelo_in_operette

Cantiamo’s lustige Witwe
Leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo zullen in de operette “Die lustige Witwe” van Franz Léhar optreden in verschillende dansen. De artistieke leider van Cantiamo, Jack van Dam, heeft voor het 10-jarig jubileum Ricardo Sibelo benaderd voor de choreografie. In dit samenwerkingsproject tussen The Dance Studio Ricardo Sibelo en operette vereniging Cantiamo zullen de leerlingen, gekleed in prachtige kostuums, het dansante deel in de voorstelling verzorgen. Daarnaast zijn de dansen gechoreografeerd voor de vier hoofdrolspelers. “Die lustige Witwe”, een operette in drie bedrijven, ging in 1905 in première in Wenen. Het verhaal speelt zich af in Parijs, voor de eerste wereldoorlog. Op zaterdag en zondag 11 en 12 november as zal de uitvoering te zien zijn in de grote zaal van het Stadstheater in Zoetermeer.

 

* Postilion 31 oktober 2006

The Dance Studio Ricardo Sibelo op bezoek bij het Nederlands Dans Theater.

Dance-Studio-op-bezoek-bij-Nederlands-Dans-Theater

Leerlingen-Dance-Studio-Ricardo-Sibelo-op-bezoek-bij-NDT-2006

Foto: L.Galle

Dance Studio Ricardo Sibelo bij het Nederlands Dans Theater

Ricardo Sibelo heeft met zijn leerlingen van The Dance Studio een bezoek gebracht, achter de schermen, van het Nederlands Dans Theater in Den Haag. Zijn leerlingen mochten een klassieke balletles bijwonen. Deze les werd gegeven door, voormalig directeur van het Nederlands Dans Theater, Marianne Sarsedt. Zij is een levende legende die als eerste danssoliste van het “Ballet der lage landen”, het huidige Nationaal Ballet, is begonnen. De groep leerlingen, die bij Ricardo een all-round dansopleiding volgen, werd verwelkomd door de voorlichtster van het theater. Ze kregen een officiële bezoekerspas en werden naar een grote ontvangstruimte gebracht. Het NDT kent drie verschillende dansgroepen variërend in leeftijd. De dansers komen vanuit de hele wereld naar Nederland om bij het Nederlands Dans Theater te kunnen dansen. Door de verschillende nationaliteiten wordt de les in het Engels gegeven en de universele balletterminologie in het Frans. De leerlingen van Ricardo Sibelo konden allerlei vragen stellen. Zo waren ze benieuwd hoe vaak er in de week getraind werd en of er voorgeschreven kleding is. Bij een enkele kwam de vraag op wat gebeurt er als je een les mist. Nadat ze antwoord op de vragen hadden gekregen gingen ze op kousenvoeten naar de studio. De allrounders zaten stil aan de kant en keken naar de professionele dansers die begonnen waren aan de warming-up. In de studio stond een vleugel waarachter Raymond Langewen het ballet begeleidde. In de studio was het stil en er werd serieus gewerkt. Het concentratieniveau was heel hoog. In het midden van de ruimte stond een vierkante barre. Hieraan werd gerekt en gestretcht. Nadat afloop van de les kregen de leerlingen een poster cadeau en konden de laatste vragen worden beantwoord. De danseres Shirley Esseboom, die al elf jaar aan het NDT verbonden is, vertelde dat zij elke dag bezig is met trainen en repeteren. Binnenkort komt ze een gastles geven bij The Dance Studio. Ricardo biedt, met zijn ervaring als professioneel artiest en contacten in de nationale en internationale danswereld, met dit bezoek de leerlingen de mogelijkheid om te zien hoe het er in de professionele danswereld aan toe gaat. Kortom: het is hard werken! Vanaf 1 november a.s. geeft Ricardo Sibelo speciale balletlessen voor jongens op het Conservatorium in Den Haag. 
 

* Ricardo bij Parfumerie Douglas Zoetermeer

Voor de promotie van een nieuw parfum heeft Parfumerie Douglas Zoetermeer Ricardo Sibelo gevraagd om een tutu en balletspitzen ter beschikking te stellen.

Aangezien Ricardo in een vergevorderd stadium is met het uitbrengen van zijn eigen parfumlijn, was dit een unieke gelegenheid om het Zoetermeerse publiek kennis te laten maken met Ricardo als parfum merk

Etalage Douglas Zoetermeer

 

* Streekblad 20 september 2006

Dansende katten op de Uitmarkt.

Dansende katten op Uitmarkt

http://www.lindagalle.nl/images/Linda_Ricardo_Eva.JPG

Foto: L.Galle

Linda, Ricardo himself en Eva. Na afloop van het optreden op de Uitmarkt van Zoetermeer.

Slide Show Uitmarkt Zoetermeer 2006

en op

Foto's van Jan Evert Zondag (Ardito) Uitmarkt Zoetermeer 2006

en op

Foto's 2 van Jan Evert Zondag (Ardito) Uitmarkt Zoetermeer 2006

 

 

* Ricardo Sibelo op de culturele Uitmarkt in september 2006 te Zoetermeer.

Op zaterdag 16 september a.s. vindt de jaarlijkse Uitmarkt in Zoetermeer plaats. Diverse Zoetermeerse (amateur) toneelgezelschappen, verenigingen en dansscholen geven een voorproefje van wat ze het komende seizoen op de planken brengen. Dit jaar zullen er optredens te zien zijn van The Dance Studio Ricardo Sibelo. Hij zal met een groep leerlingen een stuk uit de musical Cats laten zien. Tevens zal er een presentatie worden gegeven van Kids Showdance en Streetdance. Het is de moeite waard deze dag in het Stadshart van Zoetermeer de verschillende podia te bezoeken. Het programma van de Uitmarkt begint om 10:00 uur en zal tot ongeveer 16:30 uur duren.

Cats-groep

Foto: L.Galle

* Open Dag 3 september 2006 Ricardo Sibelo trekt veel bezoekers.

Open-dag-Ricardo-Sibelo-2006

Foto: L.Galle

De jaarlijkse Open dag van The Dance Studio Ricardo Sibelo was afgelopen zondag een groot succes. De hele dag konden de bezoekers demonstraties bijwonen en gratis proeflessen volgen. Menig bezoeker was gefascineerd door de verscheidenheid aan lessen die bij de dansschool gevolgd kunnen worden. Er werd massaal meegedaan met de lessen algemene dans vorming, klassiek ballet, trashjazz, jazz-, street-, tap- en breakdance, kidsshow en drama. Zo gingen jong en oud met de voeten van de vloer. Ook was er de mogelijkheid om even de stress los te laten met een alfatraining. Als klapstuk werd aan het eind van de dag een stuk uit de bekende musical Cats opgevoerd. Hierin was veel dans, drama en zang verwerkt. Leuk hieraan is dat Ricardo het verhaal op zijn eigen wijze heeft geïnterpreteerd en geregisseerd. Door de ludieke uitwerking is het een verrassend stuk geworden. Tijdens de Uitmarkt, op zaterdag 16 september as, zal The Dance Studio Ricardo Sibelo weer acte de présence geven. De Uitmarkt vindt plaats in het Stadshart, Zoetermeer. De Open dag werd rockend afgesloten door de band Jethro.

Nog veel meer foto's van de Open Dag Ricardo Sibelo van Zaterdag 3 september 2006 zijn te zien op:

Slide Show Open Dag Ricardo Sibelo 2006

 

* Aankondiging Infothuis TV

http://www.lindagalle.nl/images/Ricardo_op_Infothuis.jpg

 

* HC/AD 1 september 2006

Ricardo Sibelo houdt open dag.

http://www.lindagalle.nl/Open%20dag%20RS%202006-2.jpeg

 

* Streekblad Zoetermeer 30 augustus 2006

Open Dag bij Ricardo Sibelo

Open Dag Ricardo Sibelo 2006

 

* 21 Mei 2006 Ricardo danst met Turkije

De leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo te Zoetermeer hebben zondag 21 mei 2006 opgetreden op de première van het Wereld Kinderfestival 2006 in het Stadstheater van Zoetermeer.

Het thema van deze familievoorstelling, die in het hele land te zien zal zijn, is dit jaar Turkije.

De dansstudio is door de organisatie van het WKF uitgenodigd om een dans op de festivalhit ‘Darboeka’ te maken. Ricardo Sibelo heeft samen met Elfie Resokario, docente streetdance, trashjazz en Kids Show (vanaf 5jr), de choreografie gemaakt op dit vrolijke Nederlandstalige lied met een Turks tintje.

Leerlingen van de dansstudio in de leeftijd van 5 t/m 20 jaar hebben, gekleed in bijpassende kostuums, een sfeervolle uitvoering laten zien.

Hierin kwam een diversiteit van de danstheaterdisciplines waarin zij opgeleid worden, naar voren: jazzdance, klassiek ballet, tapdance, (Kids) showdance, breakdance, streetdance en drama.

Bij terugkomst in de artiestenfoyer kregen de Zoetermeerse dansers luid applaus van de kinderen, die deel uitmaken van het jonge Turkse professionele dansgezelschap. Tijdens de gehele nationale tour treden zij op als hoofddansact van het Wereld Kinderfestival.

Op de foto staan de kinderen uit twee verschillende landen, die niet dezelfde taal spreken, in harmonie naast elkaar.

Wereld Kinderfestival 2006

 

* HC/AD 22 februari 2006

Ricardo Sibelo maakt choreografie voor Erasmus college.

Ricardo Sibelo maakt choreografie voor masterclass Erasmuscollege

Ricardo Sibelo heeft de choreografie gemaakt voor leerlingen van de Masterclass van het Erasmuscollege in Zoetermeer.

 


2005

The Dance Studio Ricardo Sibelo

* Streekblad Zoetermeer 23 december 2005

Sibelo Kerstshow in een fraaie Hollywood-sfeer.

Kerstshow met alle deelnemers van Dance Studio Ricardo Sibelo als afsluiting van het jaar 2005. Ik heb tijdens deze avond een duet met Ricardo gezongen. Met de musical-drama groep hebben zang en dans gedaan. Leuk is te melden dat mijn zoon en dochter ook meededen. Mijn zoon deed mee met breakdance en mijn dochter met bijna alle andere dansen! (Klik op foto voor groot formaat)

Kerstshow 2005 Ricardo Sibelo

 

* Nieuwsblad Zoetermeer 22 december 2005

Kerstshow in Hollywoodsfeer bij Dance Studio Ricardo Sibelo.

Tijdens de Kerstshow werden de gasten ontvangen dresscode: Hollywoodstijl. Ze liepen over de Rode Loper het mooie gebouw in.

Kerstshow 2005 Ricardo Sibelo

Originele foto Hollywood Kerstshow Sibelo 2005,
Foto: L.Galle

* Hollywoodfeest The Dance Studio Ricardo Sibelo 20 december 2005

Duet Ricardo & Linda "From a Distance".

Duet Ricardo & LindaDuet Ricardo & Linda

Foto: L.Galle

Meer foto's van het Ricardo Sibelo "Hollywood Feest 2005" kun je zien op:

* Open dagen 27 - 28 augustus 2005 The Dance Studio Ricardo Sibelo.

Foto's van de Open Dag Ricardo Sibelo op 27 & 28 augustus 2005 zijn te zien op:

 

* 30 Juni 2005 Zomer Concert in de Bajes

Meer foto's van het Ricardo Sibelo "Concert in de Scheveningen Bajes 2005" kun je zien op:

Slide Show  Ricardo Sibelo "Concert in de Bajes" 2005

 

* The Dance Studio Ricardo Sibelo vierde zijn eerste lustrum

Op maandag, 10 januari 2000, gingen voor het eerst de deuren open van The Dance Studio Ricardo Sibelo. In 2005 zal het Studio Theater R&S twee maal per maand concerten organiseren.

Let op de agenda. Het streven ligt om in de maanden Mei en Juni 2005 een groot muziekfestival te organiseren. We zijn op zoek naar sponsors.

* The Dance Studio Ricardo Sibelo en Wilma Nanninga

The Dance Studio Ricardo Sibelo is onlangs door Wilma Nanninga, journaliste en hoofdredacteur van Privé in het dagblad De Telegraaf, uitgeroepen tot één van de beste drie danstheaterinstituten in Nederland.

* Nanda Henny naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag

Nanda en RicardoNanda Henny is aan genomen op het Koninlijk Conservatorium. Reden genoeg voor de latest news. Nanda Henny is op 6 jarige leeftijd bij Ricardo begonnen.

* Rajko op het jeugdjournaalRajko van Disseldorp

 

NOS Jeugdjournaal heeft een special gemaakt rondom leerling Rajko van Disseldorp en zijn passie voor dans.

Het programma is uitgezonden op vrijdag
14 oktober 2005.

* Angela Treebusch en Koningin Beatrix

Angela Treebusch, voorheen leerlinge bij The Dance Studio Ricardo, is nu eerstejaars balletstudente op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Angela, 12 jaar oud en heeft dinsdag 25 oktober haar debuut gemaakt in het Muziektheater in Amsterdam bij het Danserfonds Gala'79 2005. Ook Koningin Beatrix was hiervan getuige. Hare Majesteit was erg onder de indruk van de voorstelling. Volgens de Telegraaf spatte de voorstelling van het toneel af.

Koningin Beatrix en Angela TreebuschAngela in Romeo en Julia

 

Hier zien we Angela tijdens haar optreden van Romeo and Julliet, welke Ricardo Sibelo en zijn dansschool hebben opgevoerd.

Angela en Ricardo

 

 

 

 

 

Angela heeft reeds op 6 jarige leeftijd kennis gemaakt met dansleraar Ricardo. Hier brengt hij haar de eerste danspasjes van het klassieke ballet bij.

* Ricardo Sibelo op het Koninklijk Conservatorium

Ricardo Sibelo is op 26 oktober 2005 weer op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag gestart als jaarlijks terugkomende gastdocent van de speciale jongens balletlessen.
 

* Sweet Lake Harmony Singers bestaan 10 jaar

Zaterdagavond 5 november 2005 vierde het vrouwen barbershopkoor The Sweet Lake Harmony Singers (SLHS) haar tien jarig bestaan. Dit jubileum hebben zij onder leiding van dirigent René de Groot voor een uitverkochte zaal en met een gevarieerd programma gestalte weten te geven. De gekozen accommodatie “The Dance Studio Sweet Lake Harmony SingersRicardo Sibelo” en het organiserend team van gastheer Ricardo Sibelo hebben mede bijgedragen aan het succes van deze avond. Het was een zeer fijne en geslaagde avond met zang, dans, cabaret en vooral barbershopsongs.
Na afloop werd het publiek uitgenodigd om een toast uit te brengen op het jubilerende koor. Dat de avond een succes was, werd bewezen omdat de afterglow nog  tot lang in de avond duurde.  The “Sweet Lake Harmony Singers” kunnen terug zien op een meer dan geslaagde showavond.