Nieuwsarchief

 

 

SEIZOEN 2011-2012 


 

26-06-2012 - Voorstelling "De engel sprak.." groot succes!!!

Afgelopen weekend presenteerde The Dance Studio Ricardo Sibelo de eindvoorstelling "De engel sprak..". Het was een geweldig weekend, hieronder een aantal impressie foto's.


 


23 & 24-06-2012 - The Dance Studio Ricardo Sibelo presenteert “De engel sprak…”

 

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni presenteert The Dance Studio Ricardo Sibelo de voorstelling “De engel sprak..”. Tijdens deze voorstelling laten alle leerlingen, van de allerjongste leerlingen tot de stoere breakdancers, zien wat zij het afgelopen jaar geleerd hebben in hun lessen aan The Dance Studio Ricardo Sibelo.

 

Tevens organiseert The Dance Studio Ricardo Sibelo dit jaar wederom een danstheater zomerworkshop waarin kinderen van 8 t/m 15 jaar in de zomervakantie een week lang workshops volgen op gebied van acteren, dans en zang met als afsluiting het opvoeren van een zelf gemaakte musical. In deze week leren ze de ins en outs over het ontstaan en het maken van een musical, decorbouw, grimeren, kostumering en nog veel meer wat te maken heeft met het grote theater.

Laat u verrassen, kom met uw kind(eren), familie, gezin, vrienden en kennissen naar de voorstelling op zaterdag 23 of zondag 24 juni om 15.00 uur aan de Zegwaartseweg 46a, 2723 PB te Zoetermeer. Toegangskaarten á € 10,00 zijn te bestellen via 079-343 1700.

 

Na de voorstelling heeft u de mogelijk om uw kinderen en/of uzelf in te schrijven voor het nieuwe seizoen, dat zal beginnen op maandag 20 augustus of voor de danstheater zomerworkshop, die van 13 t/m 17 augustus plaatsvindt.

PosterEngel

 

 


15-06-2012 - Ricardo Sibelo lanceert eigen parfum "BAILA"

 

Baila is een elegante, frisse en verleidelijke geur, baila-displayontworpen voor de levendige, moderne en zelfstandige vrouw, die dansend door het leven gaat. Een vrouw die geniet van ieder klein mooi moment.

 

De ontwerper, Ricardo Sibelo, is verliefd op de dans. Zijn motto, Dansen is Leven, wilde hij daarom in zijn parfum symboliseren.

 

Het ontwerp van de flacon is geïnspireerd op de spitz van de ballerina en de dans die de sensualiteit, de zelfstandigheid en de vrijheid in de vrouw tot leven brengt.

Meer weten? Kijk op www.bailacosmetics.nl of klik hiernaast in het hoofdmenu op Baila Cosmetics

 

 


8-02-2012 - Streekblad

 

Huwelijk2012

 

 


23-01-2012 - Dramaserie A'dam - E.V.A. valt in de prijzen

 

 

De achtdelige Nederlandse dramaserie A'dam - E.V.A., waarin Ricardo Sibelo een rol speelt, is in de AdamEvaprijzen gevallen bij de Beeld en Geluid Awards 2011. De serie, geproduceerd door de VARA, NTR en VPRO werd in 2011 uitgezonden en genoot grote populariteit. A'dam - E.V.A. laat diverse verhaallijnen door elkaar zien, waarmee de levens van verschillende mensen verweven worden. De titel verwijst naar de twee hoofdpersonen, de eerste personen in de bijbel, de locatie en de vele personages van de serie, Amsterdam en vele anderen.

 

 


17-11-2011 - PZM

 

Cantiamo42011

 


17-11-2011 - Streekblad

 

Cantiamo32011

 


11/12/13-11-2011 – Leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo dansen in operette ‘Der Graf von Luxemburg’ van s.o.z. Cantiamo

 

 

 

Na maanden vol repetities dansten een aantal leerlingen op 11, 12, en 13 november 2011 mee in de voorstelling ‘Der Graf von Luxemburg’ van operette vereniging s.o.z. Cantiamo. De choreografie was in handen van Ricardo Sibelo, die ook de choreografieën voor Cantiamo verzorgde. Hiervoor repeteerde hij al het gehele jaar met deze groep en het resultaat mocht er zijn.

 

Volgend jaar, op 27 en 28 oktober 2012, voert Cantiamo “Die Csárdásfürstin” op en ook ditmaal zal er worden samengewerkt met Ricardo Sibelo.

Cantiamo22011

 

 


20-10-2011 - Streekblad

 

Cantiamo2011

 


17-09-2011 - Streekblad

 

CultuurLokaal2011

 

 

 


21 & 28 augustus 2011 – Open dagen The Dance Studio Ricardo Sibelo

 

 

 

Zondag 21 en 28 augustus houdt The Dance Studio Ricardo Sibelo open dag. Vanaf 10.30 uur is men welkom voor gratis proeflessen in alle dans-, drama- en theatertechnieken. The Dance Studio heeft lessen voor alle leeftijden en dansstijlen zoals klassiek ballet, streetdance en breakdance. Naast de proeflessen worden demonstraties gegeven, worden exotische hapjes verkocht, is de DSRS-store geopend en kunt u gratis de voorstelling “De Giggling Movie Clan” bijwonen. The Dance Studio Ricardo Sibelo, Zegwaartseweg 46a. Info: 079 343 1700.

 

 


12 augustus 2011: Voorstelling en afsluiting van zomerschool 2011

 

 

In de week van 8 t/m 12 augustus organiseerde The Dance Studio Ricardo Sibelo een speciale dans-theater zomerschool voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar. In deze week kregen de kinderen les in ballet, jazz, tapdance, drama, zang, grime en decorbouw. Naast de lessen werd er gewerkt aan een speciale musical: “The Giggling Movieclan”. Deze musical werd vrijdagavond 12 augustus, als afsluiting van de zomerschool, opgevoerd voor familie en vrienden en was een groot succes!

 

Nieuwsgierig geworden? Tijdens de open dagen op 21 en 28 augustus 2011 zullen de deelnemers van de zomerschool de musical nogmaals opvoeren!

Summerscool2011

 


 

 

SEIZOEN 2010-2011 20 juni 2011 - Dansspektakel EN L’AIR groot succes!

 

Zaterdag 18 juni jl. presenteerde The Dance Studio Ricardo Sibelo de voorstelling EN L’AIR. De productie was gepland in de open lucht maar door de slechte weersomstandigheden was de organisatie genoodzaakt om de plannen op het laatste moment te wijzigen. Met dank aan de vele vrijwilligers werd de grote studio in korte tijd omgetoverd tot een waar theater, zodat de voorstelling toch kon doorgaan.

Ondanks de gewijzigde plannen, was de voorstelling zelf, een groot succes! Van jong tot oud, van klassiek ballet tot breakdance, alle leeftijden en disciplines werden vertegenwoordigd in deze mooie productie. Het succes bleek uit de vele positieve reacties van het publiek dat in grote getale deze voorstelling heeft bezocht.

Door het wijzigen van de plannen werden er helaas ook bezoekers teleur gesteld die op de dag zelf nog een toegangskaart wilden kopen. Het aantal zitplaatsen was beperkt en de voorstelling compleet uitverkocht. Vanwege het grote succes en om de teleurgestelde bezoekers een nieuwe kans te geven om dit spektakel te aanschouwen, wordt de voorstelling binnenkort herhaald. Nadere informatie volgt te zijner tijd.

 


16-11-11 - Streekblad

 

EnLAir

 


19-05-2011 - Streekblad

 

Streekblad 18-5-11

 


6-03- 2011 - Ricardo speelt in nieuwe dramaserie: A’dam – E.V.A.

 

Zondag 6 maart komen de NTR, VARA en VPRO met het nieuwe dramaproject: A’DAM – E.V.A. (Amsterdam en vele anderen), waarin Ricardo Sibelo ook een rol speelt. 

Deze 8-delige serie laat zien op hoeveel zichtbare AdamEvaen onzichtbare manieren we met elkaar verbonden zijn. Elke dag kruisen onze levens die van tientallen, misschien wel honderden, andere mensen die we niet kennen: toevallige passanten, buurtgenoten, winkeliers, volstrekte vreemdelingen, een stem aan de andere kant van de telefoon, jong, oud, dichtbij of op een afstand. Voortdurend raakt ons bestaan dat van anderen. Soms delen we een beslissend moment. Soms zijn we onbedoeld getuige van een keerpunt in iemands bestaan. En heel vaak is er niks aan de hand; zijn we gewoon toevallig bij elkaar, op hetzelfde moment en op dezelfde plek om daarna definitief uit elkaars leven te verdwijnen.

Tientallen verhalen lopen in deze nieuwe serie kriskras door elkaar en laten als een röntgenfoto een dwarsdoorsnede van de stad Amsterdam zien.

Vanaf zondag 6 maart is A'dam - E.V.A. acht weken lang elke zondag om 21.00 uur te zien op Nederland 2.

Voor meer informatie, kijk op: http://www.adameva.nl/

 


Een interview met Ricardo Sibelo in eenmalige uitgave “Joey”

 

 BenefietJoey4

 


30 januari 2011 – The Dance Studio Ricardo Sibelo in benefietvoorstelling ‘Wereldvrienden’

 

 

 

Op 30 januari 2011 werd in de grote zaal van het Stadstheater te Zoetermeer de benefietvoorstelling ‘Wereldvrienden’ gehouden. Samen met Stichting Theater Benefiet heeft Ricardo Sibelo deze voorstelling gemaakt, speciaal voor Joey, een 2-jarig SMA-patiëntje. De helft van de opbrengst van deze voorstelling ging naar Joey, zodat de ouders vloerverwarming kunnen laten aanleggen. De andere helft kwam ten goede aan het onderzoek naar SMA.

 

Naast het produceren en regisseren van deze voorstelling, trad Ricardo zelf ook op. Op eigen wijze vertolkte hij het nummer ‘Mr. Bojangles’, met zang en tapdance. Ook de leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo deden mee. Zij brachten het musical nummer ‘All that Jazz’ ten tonele. De middag werd afgesloten met het nummer “You’ve got a friend”, gezongen door Ricardo en Denise Jannah, onder instrumentele begeleiding door Freek Carels.

BenefietJoey3

 

 


28 januari 2011 – Ricardo Sibelo promoot benefietvoorstelling ‘Wereldvrienden’BenefietJoey2

 

 

Ricardo heeft ter promotie van de benefietvoorstelling ‘Wereldvrienden’ op 30 januari 2011 een promotiefilm opgenomen. 

 

Om de film te bekijken, ga naar: http://www.youtube.com/watch?v=ELnNb7KkQ9o 

 


27-11-11 - Streekblad

 

BenefietJoey

 

 


25 november 2010 – The Dance Studio Ricardo Sibelo danst tijdens Thriller-festival in BaZtille Ateliers

 

 ThrillerfestivalGedurende het Thriller-festival is de tentoonstelling  X  te bezichtigen in de Baztille Ateliers. De Avond was op donderdag 25 november 2010. Gedurende deze bijzondere avond waren er speciale acts & gelegenheid tot deelname aan een workshop. Ook waren er kunstenaars van BaZtille aanwezig.

Eén van de special acts werd verzorgd door The Dance Studio Ricardo Sibelo. Geheel onverwacht kwamen een aantal leerlingen, gekostumeerd als ware monsters, samen met Ricardo zelf als Michael Jackson om een act te doen op Michael Jackson’s ‘Thriller’. Het publiek werd compleet verrast en de special act was een groot succes!

 


18-11-2010 - Streekblad

 

Evoprijs4

 

 


18-11-2010 - Postiljon

 

Evoprijs3

 


16-11-2010- AD

 

Eveprijs2

 


 

15 november 2010 – Ricardo Sibelo wint EVO Kunst en Cultuurprijs

Ricardo Sibelo heeft op maandag 15 november 2010 de EVO Kunst en Cultuurprijs gewonnen!

Evoprijs

 

Ieder jaar reikt de Stichting Vrienden van Kunst en Cultuur Zoetermeer de EVO Kunst en Cultuurprijs uit. Dit jaar heeft Ricardo Sibelo de EVO Kunst en Cultuurprijs 2010 ontvangen. Deze prijs werd overhandigd door voorzitter van de jury, Dian van Leeuwen. Ricardo Sibelo heeft de wisselbokaal en een bronzen penning ontvangen. Ricardo Sibelo, acteur, choreograaf en dansleraar viel in de prijzen voor zijn nationale en internationale carrière en zijn inbreng in de Zoetermeerse culturele activiteiten.

 

 


5 t/m 7-11-2010 – Leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo dansen in operette ‘Viktoria und ihr Husar’ van s.o.z. Cantiamo

 

 

Na maanden vol repetities dansten een aantal leerlingen op 5, 6, en 7 november 2010 mee in de voorstelling ‘Viktoria und ihr Husar’ van operette vereniging s.o.z. Cantiamo. Als echte showgirls zorgden zij voor spetterende scenes. Ook de gezamenlijke tapdansen waren een groot succes, met als klap op de vuurpijl een groots finalenummer.

 

De choreografie was in handen van Ricardo, die ook de choreografieën voor Cantiamo verzorgde. Hiervoor repeteerde hij al het gehele jaar met deze groep en het resultaat mocht er zijn.

 

Volgend jaar, op 12 en 13 november 2011, voert Cantiamo Der Graf Von Luxemburg op en ook ditmaal zal er worden samengewerkt met Ricardo.

Cantiamo22010

 


26-10-2010 - Streekblad

Cantiamo2010

 

 


5 t/m 7 november 2010: de nieuwe operette van Cantiamo met leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo; de repetities zijn in volle gang!

 

 

 

Ook dit jaar choreografeert en regisseert Ricardo de nieuwe operette van Cantiamo. In deze nieuwe operette zullen participanten van Cantiamo ook op diverse nummers tapdancen, hierin worden ze ondersteund door leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo. De repetities zijn in volle gang en inmiddels is het eerste gezamenlijke optreden geweest. Het was een waar succes waarbij de grote groep tapdancers van het publiek een staande ovatie kreeg.

 

Inmiddels zijn de laatste repetitieweken ingegaan en er wordt harder gerepeteerd dan ooit voor de première op vrijdag 5 november 2010 in de Grote Zaal van het Stadstheater. Er zijn nog kaarten voor vrijdag, zaterdag en slechts enkele kaarten voor zondagmiddag te verkrijgen. Kaarten kunnen besteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

CantiamoTap

 

 


 19-09-2010- Streekblad

 

CultuurLokaalPers2011


18 september 2010 – Cultuur Lokaal

 

Dit jaar werd op zaterdag 18 september voor de tweede keer het festival Cultuur Lokaal georganiseerd. Een dag vol zang, dans en muziek, mogelijk gemaakt door diverse Zoetermeerse verenigingen, waarbij ook diverse optredens werden gegeven in het centrum van Zoetermeer.

Natuurlijk ontbrak ook The Dance Studio Ricardo Sibelo hier niet. Tijdens het dagprogramma gaven de leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo tweemaal een spetterend optreden in de Grote zaal van het Stadstheater.
CultuurLokaal2010

’s Avonds werd er een grote finale opgevoerd in de Grote zaal van het Stadstheater, gepresenteerd door Rene van Kooten. In deze finale trad een selectie van de leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo op. De jongere leerlingen lieten een mooie tapdance zien op muziek van Caro Emerald, de oudere leerlingen een bijzondere contemporary jazzdance op Braziliaanse muziek. Gezamenlijk werd er nog een derde keer opgetreden met het nummer “All That Jazz” uit de musical Chicago, onder live begeleiding.

CultuurLokaal22010

 


22 augustus 2010: Open dag The Dance Studio Ricardo Sibelo

 

De open dag van The Dance Studio Ricardo Sibelo vond dit jaar plaats op zondag 22 augustus 2010. Men kon kennis maken met alle dans-, OpenDagdrama- en theatertechnieken, die in de school worden onderwezen. De gasten konden gratis meedoen en kennismaken met de diverse stijlen en technieken.

 

Tijdens de lunchpauze lieten de leerlingen choreografieën zien in jazz-, hip-hop-, street-, en tapdancestijl. Daarnaast werden er in het restaurant heerlijke exotische broodjes en gerechten verkocht. Als afsluiting van de dag werd door de leerlingen van de zomerworkshop hun zelfgemaakte musical nogmaals opgevoerd.

 

The Dance Studio Ricardo Sibelo kijkt terug op een drukbezochte open dag en verwelkomt alle nieuwe leerlingen. Op naar een schooljaar vol dans, zang en theater!

 


6 augustus 2010: Leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo dansen in het Stadhuis tijdens huwelijksvoltrekking

 

HuwelijkStadhuis

The Dance Studio Ricardo Sibelo is gevraagd om op vrijdag 6 augustus tijdens een huwelijksvoltrekking wat leven in de brouwerij te brengen met een spectaculaire dans. Deze trend uit Amerika wordt door The Dance Studio Ricardo Sibelo voortgezet in Nederland. Voor dit speciale verzoek werd een spectaculaire dans gechoreografeerd door Ricardo. De dansers, gekleed in het rood evenals de bruiloftsgasten, verrasten op de dag zelf de bruid, bruidegom en alle gasten. Dat het een groot succes was bleek uit het spontaan meedansende publiek waardoor het een waar feest werd in het Stadhuis.

 

 

 

 

 


30 juli 2010: Voorstelling en afsluiting van zomerschool 2010

 

In de week van 26 t/m 30 juli organiseerde The Dance Studio Ricardo Sibelo een speciale dans-theater zomerschool voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar. In deze week kregen de kinderen les in ballet, jazz, tapdance, drama, zang, grime en decorbouw. Naast de lessen werd er gewerkt aan een speciale musical: “De Pink Doos”. Deze musical werd vrijdagavond 30 juli, als afsluiting van de zomerschool, opgevoerd voor familie en vrienden en was een groot succes!

Nieuwsgierig geworden? Tijdens de open dag op 22 augustus 2010 zullen de deelnemers van de zomerschool de musical nogmaals opvoeren!

Summerscool2010


 

 

SEIZOEN 2009 - 2010 

18 juni 2010: Zomerspektakel Benthuizen

 

Vrijdagavond 18 juni gaven een aantal leerlingen van The Dance Studio RIcardo Sibelo een demonstratie tijdens de opening van het zomerspektakel te Benthuizen. Op deze frisse avond werd er opnieuw een show neergezet waarbij diverse stijlen, o.a. Jazzdance, Tapdance en Streetdance, werden gepresenteerd.

Benthuizen

 

 


12 juni 2010: Wijkestafette Driemanspolder

 

 

 

Zaterdag 12 juni deden, net als voorgaande jaren, vele leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo mee aan de wijkestafette in Driemanspolder, op de mooie locatie bij winkelcentrum Vijverhoek. Op deze prachtige dag werden er twee spectaculaire shows gegeven, één om 13.00 uur en één om 15.00 uur. In elk van deze shows waren diverse leeftijden, vanaf 4 jaar en ouder, en diverse stijlen vertegenwoordigd. Van K3 tot Caro Emerald, van Zwanenmaar tot Lady Gaga, er was voor ieder wat wils. Dat de shows goed in de smaak vielen was te zien aan deenthousiaste reacties van het publiek.

 

 

Onze dank gaat uit naar alle ouders en vrijwilligers, voor het opbouwen van het podium, het aankleden van de leerlingen, het make-uppen,de muzikale begeleiding en het begeleiden van de jongste leerlingen.

Vijverhoekfotos

 

 


11-06-2012 - Streekblad

 

Vijverhoek

 


1-06-2010 - Streekblad

 

HenkKlos-clip2

 


11 mei 2010 – Leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo in videoclip van Henk Klos “Voeten in water”

 

Een viertal leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo dansen mee in de nieuwe videoclip van Henk Klos. Het nummer heet “Voeten in water” en Ricardo heeft speciaal voor deze clip een choreografie gemaakt. Op een frisse dag in mei zijn de opnamen gemaakt in The Dance Studio Ricardo Sibelo en in Dutch Water Dreams.

Om de clip te bekijken, ga naar: http://www.youtube.com/watch?v=HDQkQv_GtTI&feature=player_embedded

HenkKlos-clip

 


29 april 2010 – Gastlessen BenjaminBenjamin-gastles Feliksdal

 

Benjamin Feliksdal, de leraar van Ricardo Sibelo, geeft als gastdocent les aan de leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo. Na vele jaren, waarin Ricardo regelmatig vol lof over zijn leraar vertelde, viel de leerlingen de eer ten deel om kennis te maken met deze voormalig eerste solist van o.a. Het Nationale Ballet. Benjamin geeft les in Jazzdance en Klassiek Ballet.

Benjamin Feliksdal: principal dancer, dance pedagogue, dance director, ballet master, author and master teacher. Feliksdal heeft een lange staat van dienst op het gebied van de dans en is van grote betekenis voor de danswereld in en buiten Nederland, na een danscarrière als eerste solist van 1960-'71 bij Het Nederlands Ballet, Het Nationale Ballet en van 1972 tot 1973 bij Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. In 1971-'72 was Feliksdal als leraar ballet en jazzdans verbonden aan de academies te Rotterdam, Arnhem en aan de muziekschool in Amersfoort. In 1974 Benjamin Feliksdal stichtte Feliksdal als een van de eerste danspedagogen in Amsterdam een particulier danscentrum met als dansvakken, jazzdans, tapdans, moderne dans en aanvullende theatervakken. Vanaf 1974-'87 werkte FelikBenjamin-biosdal als artistiek directeur bij bij Benjamin's modern jazzdance center, European School of Jazzdance, stichting Theatre Dance Workshop en de stichting Musical'86, allen gevestigd te Amsterdam.

Vervolgens houdt Feliksdal zich bezig met communiceren over dans door het schrijven van methodieken die binnen het dansonderwijs gehanteerd kunnen worden. Door zijn jarenlange praktijkervaring prolongerend in het heden levert Feliksdal een bijdrage aan het dansonderwijs en aan ontwikkelingen in het professionele danswerkveld.

 Voor de complete biografie van Benjamin Feliksdal, ga naar: http://www.benjaminfeliksdal.com/bio.html


April 2010 - Yvette aangenomen op Koninklijk ConservatoriuYvetteKCm

 De 10-jarige Yvette Reitsma is aangenomen op het Koninlijk Conservatorium. Yvette is op 6-jarige leeftijd bij Ricardo begonnen met dansen.

 

 

 

 


28 Maart 2010 – The Dance Studio Ricardo Sibelo tapt bij bingo van Cantiamo

In de nieuwe operette van s.o.z. Cantiamo “Viktoria und ihr Husar” zal gebruik gemaakt gaan worden van Tapdance. Om de participanten van Cantiamo alvast kennis te laten maken met Tapdance was The Dance Studio Ricardo Sibelo gevraagd om tijdens de bingomiddag van Cantiamo te komen demonstreren.

Tijdens de demonstratie werden basistechnieken gedemonstreerd, gaf Ricardo uitleg over diverse aspecten van Tapdance en was er ruimte voor enkele vragen. De demonstratie werd afgesloten met een drietal choreografieën.

Een aantal participanten van Cantiamo werd zo enthousiast dat zij zich direct aanmeldden om Tapdance lessen bij The Dance Studio Ricardo Sibelo te gaan volgen.

Catiamo-Tapdemo

 


19-01-2010 - Streekblad

 

Cantiamo-huwelijk


16 december 2009 - Leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo openen tentoonstelling in Museum Boerhaave te Leiden

Newtonmania is een nieuwe voorstelling in het Museum Boerhaave te Leiden. De opening van deze voorstelling op 17 december 2009 werd verzorgd door leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo. Er werd er een modern ballet, gechoreografeerd door Ricardo Sibelo, gedanst. Daarna lieten een aantal breakdancers hun kunnen zien in een wervelende improvisatie. De tentoonstelling Newtonamnia is van 17 december 2009 t/m 12 september 2010 te zien in het Museum Boerhaave te Leiden.

Newtonmania


3-11-2009 - Streekblad

Cantiamo2 2009


31-10-2009 & 1-11-2009 - Leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo dansen in ‘Im weissen Rössl’ van Cantiamo

Na maanden vol repetities dansten zes leerlingen op 31 oktober en 1 november 2009 mee in de voorstelling ‘Im weissen Rössl’ van operette vereniging s.o.z. Cantiamo. De diverse choreografieën (waaronder een prachtige wals, een wervelende meiboomdans en een grappige strandscène) werden gechoreografeerd door Ricardo Sibelo en Suzanne Jongerius.

Daarnaast verzorgde Ricardo ook de choreografieën voor Cantiamo, waarvoor hij al het gehele jaar repeteerde met deze groep.

Cantiamo 2009

 


30-10-2009 - Streekblad


21-10-2009 - Streekblad


18-10-2009 - Opening kunsttentoonstelling in The Dance Studio Ricardo Sibelo

Op 18 oktober werd er in The Dance Studio Ricardo Sibelo een kunsttentoonstelling van Trudy Bersma en Robert Verhaaf geopend. Tijdens de opening werd er gedanst door een aantal leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo. De opbrengst van de veiling, die daarop volgde en werd geleid door wethouder Pieter Smit, kwam ten goede aan een nieuw kunsthuis en de bouw van een kindertheater, de droom van Ricardo.

De tentoonstelling is te zien van 18 oktober t/m 15 november 2009.


19-09-2009 - Cultuur Lokaal

Dit jaar werd voor het eerst een gloednieuw evenement georganiseerd: Cultuur Lokaal. Cultuur Lokaal is een initiatief dat is ontstaan uit een aantal jaarlijks terugkerende evenementen: de Zoetermeerse Uitmarkt, Couleur Locale, de opening van het nieuwe theaterseizoen en de vrijwilligersmarkt. Op 18 en 19 september werden er in het centrum van Zoetermeer diverse optredens gegeven. Natuurlijk ontbrak ook The Dance Studio Ricardo Sibelo hier niet. Op zaterdag 19 september gaven de leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo tweemaal een spetterend optreden in de grote zaal van het Stadstheater.


 

26-08-2009 - Open dag

De Open Dag van The Dance Studio Ricardo Sibelo vindt plaats op zondag 30 augustus 2009. Men kan dan kennis maken met alle met alle dans-, drama- en theatertechnieken, die in de school worden onderwezen.

The Dance Studio Ricardo Sibelo

De leerlingen zullen choreografieen laten zien in de klassieke dans-, jazz-, hip-hop-, break-, street-, musical-, salsa en american tapdancestijl. Tevens zullen er demonstraties zijn. De gasten kunnen dan gratis meedoen en kennis maken met de bovengenoemde stijlen en technieken. Tevens kunnen de nieuwe leerlingen zich meteen inschrijven voor de speciale kennismakingscursus en/of voor de allround theateropleiding.

Hier ligt uw kans om hetzelfde te bereiken als eerdere studenten van The Dance Studio Ricardo Sibelo. Bijvoorbeeld furore maken in het wereldberoemde Lido te Parijs, voor nationale en internationale theatergezelschappen of klaargestoomd te worden voor o.a. de balletstudie op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Aanvangstijd : 10:00 uur.

Einde: 17:00 uur.


 

SEIZOEN 2008 - 200921-07-2009 - Streekblad

Streekblad 21-9-11 

 

SEIZOEN 2007 - 2008 26-03-2008 - Ricardo Sibelo swingt op de Waterlelie

 

Leerlingen van basisschool de Waterlelie hebben gecombineerde dans- en tekenWaterlelieworkshops gevolgd. Ricardo Sibelo van The Dance Studio gaf op aanstekelijke wijze dansles aan de leerlingen in hun eigen gymzaal. Een andere groep leerlingen observeerde de dans. De opdracht aan de jonge “kunstenaars” was om de dansbewegingen met vetkrijt op een abstracte manier en in vloeiende lijnen weer te geven. Anita Bennink begeleidde de jonge tekenaars. Juf Rolinda Vonk kreeg de andere leerlingen in beweging met een proefles aerobics. Zo werden de leerlingen enthousiast en swingend aan het bewegen gebracht. De kunstwerken zullen nog de hele maand op de Waterlelie te bewonderen zijn.

 


 

13-02-2008 - Streekblad

Bewegende kunst 

 

13-2-2008 - Expositie Hordijk geopend door Sibelo

De Zoetermeerse beeldhouwster Fieke Hordijk exposeert met “Alles is beweging…” in het Zoetermeerse Stadsmuseum. Hordijk is vooral geïnspireerd door de kunstenaar Henry Moore. Zijn werk kenmerkte zich door elementaire vormen uit de natuur. Een andere inspiratiebron voor Hordijk was Pablo Picasso, omdat “Hij met weinig zo veel kon laten zien”. Haar werk heeft in de loop der tijd een verandering doorgemaakt. In haar beginjaren werkte ze plastisch, massaal en zuiver abstract. Na kennismaking met het Russisch constructivisme werden lijn en ruimte in haar werk het belangrijkste. Ze werd figuratiever. Fieke: “mijn werk heeft geen boodschap. Ik maak mijn kunst omdat ik het mooi vind en omdat ik denk dat schoonheid mensen kan verbinden. Ik hoop dat mensen er blij van worden”. De harde materialen waarmee de kunstenares werkt vereisen bijzondere technieken. Het vergt fysieke inspanning en geduld. Fieke is nog steeds aan het experimenteren. “Ik ben al heel lang bezig met het doen van proeven met effecten van zuren en oxiden op metaal. Ik vind de natuurlijke kleuren van het materiaal erg mooi, maar ik ben ook gefascineerd door de kleurentinten die je kunt maken. Ik heb daar zelf technieken voor ontwikkeld”. Fieke Hordijk heeft veel kunstobjecten gemaakt waarin de vorm van beweging uitgebeeld wordt. Zij maakt vooral dansende mensen en vogels. Om deze reden werd de tentoonstelling geopend door vriend en bewegingskunstenaar Ricardo Sibelo. Hij sprak Fieke en de genodigden toe met lovende woorden. Tijdens zijn toespraak ondersteunden twee leerlingen van Ricardo zijn woorden met beweging. Hierdoor werd het thema van de tentoonstelling “Alles is beweging…” met een fysieke dimensie benadrukt. Natuurlijk ontbrak het Bronzen Visdiefje niet op de tentoonstelling. Dit kunstwerk is speciaal door Hordijk voor de Zoetermeerse Kunst & Cultuur Publieksprijs ontworpen. Fieke Hordijk exposeert van 8 februari tot en met 16 maart 2008 in het Zoetermeerse Stadsmuseum, Dorpstraat 7.

 Hordijk
Jochen Kool, Ricardo Sibelo, Kunstenares Fieke Hordijk en Raijko op de opening van Fieke's Expositie in het Stadsmuseum van Zoetermeer.

 


 

6-02-2008 -  Picasso en ONC op bezoek bij Sibelo

Bibliotheek Zoetermeer biedt in het kader van het historische project “Slag bij Zoetermeer”, middelbare scholieren de mogelijkheid om dans- en aquarel workshops te volgen. Leerlingen van het Picasso Lyceum en het Oranje Nassau College krijgen hierbij dansles van Ricardo Sibelo. De leerlingen wordt de dansgeschiedenis vanaf de tijd van Zonnekoning Lodewijk de Veertiende bijgebracht. Een andere groep leerlingen observeert hierbij de dans. De scholieren maken zo kennis met cultuur op niveau. De opdracht aan de kunstenaars in spé is de dansbewegingen in abstracte, artistieke lijnen met aquarelverf weer te geven. De leerlingen schilderen onder leiding van kunstenares Anita Gaasbeek. Het voordeel van de combinatie van de kunstvormen dans en schilderen is dat beide letten op lijnen en houding. Door de verschillende disciplines goed te bekijken en de beelden te verwerken ontstaan de kunstwerken. De scholieren komen op deze manier in aanraking met de eisen die gesteld worden aan een professionele danser en schilder.

Picasso en ONC
Dans en schilderdisciplines komen tezamen in The Dance Studio Ricardo Sibelo (Tekst: L. Galle / Foto: M. Bohré)


 

2-01-2008 - Streekblad

Smit fan van Ricardo


24-12-2007 - Wethouder Smit enthousiast over Kerstvoorstellingen Ricardo Sibelo

In de kerstweek stonden de leerlingen van Ricardo Sibelo in de spotlights tijdens de dansvoorstellingen in The Dance Studio. De voorstellingen van “De legende van Dasturico” werden de hele week druk bezocht. Niet alleen door trotse ouders, familie en belangstellenden maar ook door wethouder Pieter Smit en zijn echtgenote. Leerlinge Alicia introduceerde de sprookjeswereld van Dasturico. In de voorstellingen “De Legende van Dasturico” werden jazzdance, tapdance, klassiek ballet, streetdance, breakdance en kidsshow-dance aan het publiek gepresenteerd. De wethouder genoot van de matinee van de kleintjes en de soiree van de ouderen. In een reactie vertelde hij verrast te zijn door het brede aanbod aan dansstijlen en te hebben genoten van het niveau en het enthousiasme waarmee de leerlingen zich presenteerden. De choreografie van de voorstellingen waren van de hand van Ricardo Sibelo en de dansdocenten Elfie Resokario en Jochen Koolen. Na de laatste voorstelling deden de leerlingen tijdens de afterparty de dansen nog eens dunnetjes over. Ricardo kijkt weer uit naar een swingend 2008.

Foto/PR: L.Galle

Kerstshow


 

 16 t/m 23-12-2007 - Speciale Kerstshow “Musicale Dromen” en “De Legende van Dasturico”

Van 16 tot en met 23 december 2007 staat The Dance Studio Ricardo Sibelo in het teken van een groots showprogramma. Op zondagavond wordt de spits afgebeten met de musical medley “Musicale Dromen”. In de theaterzaal van The Dance Studio zijn scènes uit verschillende musicals te zien. Het kerstgevoel wordt uitgebeeld met hoogtepunten uit o.a. Cats, The Hunchback of the Notre Dame, Grease, Evening Primrose, Annie get your gun, Poca Hontas en Flower Drum Song. Vanaf maandag 17 tot en met zondag 23 december zijn er twee voorstellingen per dag van De Legende van Dasturico. De choreografie, productie en regie zijn in handen van Ricardo Sibelo.

Poster

Dramagroep in actie


2-12-2007 - Prijsuitreiking Zoetermeerse Publieksprijs 2007

 

Op zondag 2 december was de uitreiking van de Zoetermeerse Publieksprijs 2007. Ricardo ontving de tweede prijs uit handen van Pieter Smit, wethouder van Cultuur Zoetermeer. Ricardo was ingenomen en verrast met de tweede prijs. Ricardo is dan ook iedereen zeer dankbaar dat ze op hem hebben gestemd.

RicardoRicado en Pieter Smit

Leon en Linda
Leon en Linda Galle hebben zich erg ingezet voor de promotie voor deze nominatie.


 

12-11-2007 - Nominatie Zoetermeerse Publieksprijs 2007

Ricardo is maandag 12 november genomineerd voor de Zoetermeerse Publieksprijs 2007. Samen met vier anderen zal hij de strijd voor de winst aan gaan.

Nominatie Ricardo Sibelo
Wethouder Pieter Smit van Cultuur maakt de genomineerden bekend. Ricardo Sibelo was daar 1 van.

Ricardo en zanger De DijkRicardo
Ricardo Sibelo, Huub van der Lubbe(zanger van pop-                  Jack van Dam van het Operettegezelschap Cantiamo,      
groep De Dijk) en Linda Galle.                                                        Linda Galle en Ricardo Sibelo op de receptie van de  
                                                                                                       nominatie.


 

9-09-2007 - Open dag

De open dag van The Dance Studio Ricardo Sibelo vond plaats op zondag 9 september 2007. Men kon kennis maken met alle dans-, drama- en theatertechnieken, die in de school worden onderwezen. De leerlingen lieten choreografieen zien in de klassieke dans-, jazz-, hip-hop-, break-, street-, musical-, salsa en american tapdancestijl. Tevens waren er demonstraties. De gasten konden gratis meedoen en kennis maken met de bovengenoemde stijlen en technieken. Tevens konden de nieuwe leerlingen zich meteen inschrijven voor de speciale kennismakingscursus en/of voor de allround theateropleiding.

Hier ligt uw kans om hetzelfde te bereiken als eerdere studenten van The Dance Studio Ricardo Sibelo. Bijvoorbeeld furore maken in het wereldberoemde Lido te Parijs of klaargestoomd te worden voor Het Nationale Ballet op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Aanvangstijd : 11:00 uur.

Einde: 17:00 uur.


 SEIZOEN 2006-2007Maart 2007 - Zoetermeer Magazine

Sport Spotting Eva Galle

http://www.lindagalle.nl/images/Eva%20in%20Zoetermeer%20Magazine%20Maart%202007.jpg


 14-03-2007 - Streekblad

 Richy-op-feest-bij-Ricardo-Sibelo-Streekblad-14maart-2007


10-03-2007 - X FACTOR Finalist Richy op bezoek bij Ricardo Sibelo

Finalist Richy van het populaire programma X FACTOR was op bezoek in The Dance Studio Ricardo Sibelo. Richy was te gast ter ere van het 50-jarige verjaardagsfeest van zijn tante. Verschillende dansoptredens van Ricardo’s leerlingen luisterden de feestavond op. Richy heeft al veel fans binnen de Studio. Voor de leerlingen was het bezoek een grote verrassing om Richy zo snel na de finale te ontmoeten. De leerlingen maakten van de kans gebruik voor een ontspannen “Meet & Greet”. Er breken voor Richy drukke tijden aan. Richy vroeg Ricardo om advies voor zijn show waarmee hij het land in zal trekken.

Ricardo-en-Richy-in-The-Dance-Studio-2007


2-12-2006 - Postiljon

Ricardo_Sibelo_Gouden_Kooi_2006


28-11-2006 - AD/HC

http://www.lindagalle.nl/images/ADHCGoudenKooi281106.jpeg


28-11-2006 - http://www.zoetermeerinbeeld.nl

http://www.lindagalle.nl/images/Sibelo_Gouden_Kooi.jpg


 28-11-2006 - Ricardo Sibelo in “De Gouden Kooi”

Sinds september zitten tien kandidaten van het veelbesproken programma “De Gouden Kooi”, vrijwillig vast in een luxe gevangenis. Degene die dit het langst volhoudt is de winnaar, wordt miljonair en mag de villa houden. In de tussentijd kunnen de kandidaten elkaar wegstemmen. Er zitten echter wel haken en ogen aan; als je meedoet geef je minimaal een jaar je vrijheid en privacy op. In en rond de villa wordt door camera’s het dagelijkse leven vastgelegd. Vervelen hoeven de deelnemers zich nooit. Er valt regelmatig iets te beleven. De kandidaten kunnen tijdens hun verblijf binnen de muren van de villa zelf activiteiten bedenken en organiseren. Afgelopen zaterdag was het thema “doe iets extra’s voor kinderen op het gebied van beweging”. Kinderen die normaal niet in de gelegenheid zijn wilden een dansles van een beroemde choreograaf. Ricardo Sibelo werd hiervoor uitgenodigd. Ricardo stapte in “De Gouden Kooi“ en maakte een dans met de kinderen. Als afsluiting hebben enkele leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo een demonstratie gegeven in Streetdance, Jazzdance en Breakdance. Dit was live te volgen via internet. Deze week zal het op Talpa worden uitgezonden. Voor de dansers was het verblijf in de villa van korte duur. Zij mochten aan het einde van de dag wél de drempel over om naar hun eigen huis te gaan.

Leerlingen-The-Dance-Studio-Ricardo-Sibelo
Foto: L.Galle


20-11-2006 - Zoetermeer in Beeld

http://www.lindagalle.nl/images/DanceS1.jpg


17-11-2006 - Streekblad

http://www.lindagalle.nl/images/Lustige%20Witwe%20trekt%20volle%20zalen.jpeg


13-11-12 - Lustige Witwe trekt volle zalen

Op 11 en 12 november 2006 hebben leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo opgetreden in de operette "die lustige Witwe" uitgevoerd door S.O.Z. Cantiamo. De voorstellingen vonden plaats in de grote zaal van het Stadstheater van Zoetermeer.

Grizettes_dansgroep_Ricardo_Sibelo

Foto: L.Galle


13-11-12 - “Die lustige Witwe” trekt volle zalen

Afgelopen weekend stond operettevereniging Cantiamo op de planken in het Stadstheater van Zoetermeer met twee uitverkochte voorstellingen van de operette “die lustige Witwe”. Er werd prachtig toneel gemaakt in drie bedrijven. De voorstelling werd gerealiseerd door honderd actieve enthousiastelingen voor en achter de schermen onder de bezielende leiding van regisseur Jack van Dam. De spelers op het toneel waren gekleed in schitterende kostuums. Zij moesten zich tijdens de voorstelling soms wel drie keer in razend tempo omkleden. Natuurlijk ontbrak het begeleidingsorkest Colla Voce, onder leiding van dirigent Erik van Balen niet. De schitterende klanken van het orkest ondersteunde de zang. De bezoekers werden in het verhaal meegevoerd naar het begin van de vorige eeuw. Verrassend waren de Grizetten, gespeeld door leerlingen van Ricardo Sibelo. Zij dansten de Can Can in een hoog tempo. Ricardo Sibelo heeft de choreografie van “die lustige Witwe” voor zijn rekening genomen.

Dansgroep_Ricardo_Sibelo_die_lustige_Witwe_2006

Foto: L.Galle


 10-11- 2006 - Streekblad

 Leerlingen_Ricardo_Sibelo_in_operette


8-11-2006 - Leerlingen Ricardo Sibelo in operette

Leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo zullen in de operette “Die lustige Witwe” van Franz Léhar optreden in verschillende dansen. De artistieke leider van Cantiamo, Jack van Dam, heeft voor het 10-jarig jubileum Ricardo Sibelo benaderd voor de choreografie. In dit samenwerkingsproject tussen The Dance Studio Ricardo Sibelo en operette vereniging Cantiamo zullen de leerlingen, gekleed in prachtige kostuums, het dansante deel in de voorstelling verzorgen. Daarnaast zijn de dansen gechoreografeerd voor de vier hoofdrolspelers. “Die lustige Witwe”, een operette in drie bedrijven, ging in 1905 in première in Wenen. Het verhaal speelt zich af in Parijs, voor de eerste wereldoorlog. Op zaterdag en zondag 11 en 12 november as zal de uitvoering te zien zijn in de grote zaal van het Stadstheater in Zoetermeer.


 31-10-2006 -  Postilion

Dance-Studio-op-bezoek-bij-Nederlands-Dans-Theater


30-10-2006 - Dance Studio Ricardo Sibelo bij het Nederlands Dans Theater

Ricardo Sibelo heeft met zijn leerlingen van The Dance Studio een bezoek gebracht, achter de schermen, van het Nederlands Dans Theater in Den Haag. Zijn leerlingen mochten een klassieke balletles bijwonen. Deze les werd gegeven door, voormalig directeur van het Nederlands Dans Theater, Marianne Sarsedt. Zij is een levende legende die als eerste danssoliste van het “Ballet der lage landen”, het huidige Nationaal Ballet, is begonnen. De groep leerlingen, die bij Ricardo een all-round dansopleiding volgen, werd verwelkomd door de voorlichtster van het theater. Ze kregen een officiële bezoekerspas en werden naar een grote ontvangstruimte gebracht. Het NDT kent drie verschillende dansgroepen variërend in leeftijd. De dansers komen vanuit de hele wereld naar Nederland om bij het Nederlands Dans Theater te kunnen dansen. Door de verschillende nationaliteiten wordt de les in het Engels gegeven en de universele balletterminologie in het Frans. De leerlingen van Ricardo Sibelo konden allerlei vragen stellen. Zo waren ze benieuwd hoe vaak er in de week getraind werd en of er voorgeschreven kleding is. Bij een enkele kwam de vraag op wat gebeurt er als je een les mist. Nadat ze antwoord op de vragen hadden gekregen gingen ze op kousenvoeten naar de studio. De allrounders zaten stil aan de kant en keken naar de professionele dansers die begonnen waren aan de warming-up. In de studio stond een vleugel waarachter Raymond Langewen het ballet begeleidde. In de studio was het stil en er werd serieus gewerkt. Het concentratieniveau was heel hoog. In het midden van de ruimte stond een vierkante barre. Hieraan werd gerekt en gestretcht. Nadat afloop van de les kregen de leerlingen een poster cadeau en konden de laatste vragen worden beantwoord. De danseres Shirley Esseboom, die al elf jaar aan het NDT verbonden is, vertelde dat zij elke dag bezig is met trainen en repeteren. Binnenkort komt ze een gastles geven bij The Dance Studio. Ricardo biedt, met zijn ervaring als professioneel artiest en contacten in de nationale en internationale danswereld, met dit bezoek de leerlingen de mogelijkheid om te zien hoe het er in de professionele danswereld aan toe gaat. Kortom: het is hard werken! Vanaf 1 november a.s. geeft Ricardo Sibelo speciale balletlessen voor jongens op het Conservatorium in Den Haag.

Leerlingen-Dance-Studio-Ricardo-Sibelo-op-bezoek-bij-NDT-2006

Foto: L.Galle


 Ricardo bij Parfumerie Douglas Zoetermeer

Voor de promotie van een nieuw parfum heeft Parfumerie Douglas Zoetermeer Ricardo Sibelo gevraagd om een tutu en balletspitzen ter beschikking te stellen.

Aangezien Ricardo in een vergevorderd stadium is met het uitbrengen van zijn eigen parfumlijn, was dit een unieke gelegenheid om het Zoetermeerse publiek kennis te laten maken met Ricardo als parfum merk.

Etalage Douglas Zoetermeer


20-09-2006 - Streekblad

Dansende katten op Uitmarkt


17-09-2006 - Foto's Uitmarkt online!

http://www.lindagalle.nl/images/Linda_Ricardo_Eva.JPG

Linda, Ricardo himself en Eva. Na afloop van het optreden op de Uitmarkt van Zoetermeer. (Foto: L. Galle)

Slide Show Uitmarkt Zoetermeer 2006

en op

Foto's van Jan Evert Zondag (Ardito) Uitmarkt Zoetermeer 2006

en op

Foto's 2 van Jan Evert Zondag (Ardito) Uitmarkt Zoetermeer 2006


12-09-2006 - Ricardo Sibelo op de culturele Uitmarkt in september 2006 te Zoetermeer

Op zaterdag 16 september a.s. vindt de jaarlijkse Uitmarkt in Zoetermeer plaats. Diverse Zoetermeerse (amateur) toneelgezelschappen, verenigingen en dansscholen geven een voorproefje van wat ze het komende seizoen op de planken brengen. Dit jaar zullen er optredens te zien zijn van The Dance Studio Ricardo Sibelo. Hij zal met een groep leerlingen een stuk uit de musical Cats laten zien. Tevens zal er een presentatie worden gegeven van Kids Showdance en Streetdance. Het is de moeite waard deze dag in het Stadshart van Zoetermeer de verschillende podia te bezoeken. Het programma van de Uitmarkt begint om 10:00 uur en zal tot ongeveer 16:30 uur duren.

Cats-groep


 3-09-2006 - Open dag Ricardo Sibelo trekt veel bezoekers

De jaarlijkse Open dag van The Dance Studio Ricardo Sibelo was afgelopen zondag een groot succes. De hele dag konden de bezoekers demonstraties bijwonen en gratis proeflessen volgen. Menig bezoeker was gefascineerd door de verscheidenheid aan lessen die bij de dansschool gevolgd kunnen worden. Er werd massaal meegedaan met de lessen algemene dans vorming, klassiek ballet, trashjazz, jazz-, street-, tap- en breakdance, kidsshow en drama. Zo gingen jong en oud met de voeten van de vloer. Ook was er de mogelijkheid om even de stress los te laten met een alfatraining. Als klapstuk werd aan het eind van de dag een stuk uit de bekende musical Cats opgevoerd. Hierin was veel dans, drama en zang verwerkt. Leuk hieraan is dat Ricardo het verhaal op zijn eigen wijze heeft geïnterpreteerd en geregisseerd. Door de ludieke uitwerking is het een verrassend stuk geworden. Tijdens de Uitmarkt, op zaterdag 16 september as, zal The Dance Studio Ricardo Sibelo weer acte de présence geven. De Uitmarkt vindt plaats in het Stadshart, Zoetermeer. De Open dag werd rockend afgesloten door de band Jethro.

Open-dag-Ricardo-Sibelo-2006

Foto: L.Galle

Nog veel meer foto's van de Open Dag Ricardo Sibelo van Zaterdag 3 september 2006 zijn te zien op:

Slide Show Open Dag Ricardo Sibelo 2006


 1-09-2006 - Aankondiging Infothuis TV

http://www.lindagalle.nl/images/Ricardo_op_Infothuis.jpg


 1-09-2006 - HC/AD

http://www.lindagalle.nl/Open%20dag%20RS%202006-2.jpeg


  30-08-2006 - Streekblad

Open Dag Ricardo Sibelo 2006


 
SEIZOEN 2005-2006

 

 

21-05-2006 - Ricardo danst met Turkije

De leerlingen van The Dance Studio Ricardo Sibelo te Zoetermeer hebben zondag 21 mei 2006 opgetreden op de première van het Wereld Kinderfestival 2006 in het Stadstheater van Zoetermeer.

Het thema van deze familievoorstelling, die in het hele land te zien zal zijn, is dit jaar Turkije.

De dansstudio is door de organisatie van het WKF uitgenodigd om een dans op de festivalhit ‘Darboeka’ te maken. Ricardo Sibelo heeft samen met Elfie Resokario, docente streetdance, trashjazz en Kids Show (vanaf 5jr), de choreografie gemaakt op dit vrolijke Nederlandstalige lied met een Turks tintje.

Leerlingen van de dansstudio in de leeftijd van 5 t/m 20 jaar hebben, gekleed in bijpassende kostuums, een sfeervolle uitvoering laten zien.

Hierin kwam een diversiteit van de danstheaterdisciplines waarin zij opgeleid worden, naar voren: jazzdance, klassiek ballet, tapdance, (Kids) showdance, breakdance, streetdance en drama.

Bij terugkomst in de artiestenfoyer kregen de Zoetermeerse dansers luid applaus van de kinderen, die deel uitmaken van het jonge Turkse professionele dansgezelschap. Tijdens de gehele nationale tour treden zij op als hoofddansact van het Wereld Kinderfestival.

Op de foto staan de kinderen uit twee verschillende landen, die niet dezelfde taal spreken, in harmonie naast elkaar.

Wereld Kinderfestival 2006

 


 22-02-06 - Ricardo Sibelo maakt choreografie voor Erasmus college

Ricardo Sibelo heeft de choreografie gemaakt voor leerlingen van de Masterclass van het Erasmuscollege in Zoetermeer.

Ricardo Sibelo maakt choreografie voor masterclass Erasmuscollege


 

23-12-2005 - Streekblad

Kerstshow 2005 Ricardo Sibelo


22-12-2005 - Nieuwsblad

Kerstshow 2005 Ricardo Sibelo

20-12-2005 - Kerstshow in Hollywoodsfeer bij Dance Studio Ricardo Sibelo

Kerstshow met alle deelnemers van Dance Studio Ricardo Sibelo als afsluiting van het jaar 2005. Tijdens deze avond zongen Ricardo Sibelo en Linda Galle een duet. Tijdens de Kerstshow werden de gasten ontvangen dresscode: Hollywoodstijl. Ze liepen over de Rode Loper het mooie gebouw in.

Originele foto Hollywood Kerstshow Sibelo 2005,
Foto: L.Galle

Duet Ricardo & Linda "From a Distance".

Duet Ricardo & LindaDuet Ricardo & Linda
Foto: L.Galle

Meer foto's van het Ricardo Sibelo "Hollywood Feest 2005" kun je zien op:
Slide Show  Ricardo Sibelo "Hollywood Feest 2005"


5-11-2005 - Sweet Lake Harmony Singers bestaan 10 jaar

Zaterdagavond 5 november 2005 vierde het vrouwen barbershopkoor The Sweet Lake Harmony Singers (SLHS) haar tien jarig bestaan. Dit jubileum hebben zij onder leiding van dirigent René de Groot voor een uitverkochte zaal en met een gevarieerd programma gestalte weten te geven. De gekozen accommodatie “The Dance Studio Sweet Lake Harmony SingersRicardo Sibelo” en het organiserend team van gastheer Ricardo Sibelo hebben mede bijgedragen aan het succes van deze avond. Het was een zeer fijne en geslaagde avond met zang, dans, cabaret en vooral barbershopsongs.
Na afloop werd het publiek uitgenodigd om een toast uit te brengen op het jubilerende koor. Dat de avond een succes was, werd bewezen omdat de afterglow nog  tot lang in de avond duurde.  The “Sweet Lake Harmony Singers” kunnen terug zien op een meer dan geslaagde showavond.


 26-10-2005 - Ricardo Sibelo op het Koninklijk Conservatorium

Ricardo Sibelo is op 26 oktober 2005 weer op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag gestart als jaarlijks terugkomende gastdocent van de speciale jongens balletlessen.


 25-10-2005 - Angela Treebusch en Koningin Beatrix

Angela Treebusch, voorheen leerlinge bij The Dance Studio Ricardo, is nu eerstejaars balletstudente op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Angela, 12 jaar oud en heeft dinsdag 25 oktober haar debuut gemaakt in het Muziektheater in Amsterdam bij het Danserfonds Gala'79 2005. Ook Koningin Beatrix was hiervan getuige. Hare Majesteit was erg onder de indruk van de voorstelling. Volgens de Telegraaf spatte de voorstelling van het toneel af.

Koningin Beatrix en Angela TreebuschAngela in Romeo en Julia

 Angela en RicardoFoto rechts: Hier zien we Angela tijdens haar optreden van Romeo and Julliet, welke Ricardo Sibelo en zijn dansschool hebben opgevoerd.

Foto links: Angela heeft reeds op 6 jarige leeftijd kennis gemaakt met dansleraar Ricardo. Hier brengt hij haar de eerste danspasjes van het klassieke ballet bij.

 

 

 


 14-10-2005 - Rajko op het jeugdjournaal

NOS Jeugdjournaal heeft een special gemaakt rondom leerlingRajko van Disseldorp
Rajko van Disseldorp en zijn passie voor dans.


Het programma is uitgezonden op vrijdag
14 oktober 2005

 

 


1-9-2005 - Nanda Henny naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag

Nanda Henny is aan genomen op het Koninlijk Conservatorium. Reden genoeg voor de latest news. Nanda Henny is op 6 jarige leeftijd bij Ricardo begonnen.


The Dance Studio Ricardo Sibelo en Wilma Nanninga

The Dance Studio Ricardo Sibelo is onlangs door Wilma Nanninga, journaliste en hoofdredacteur van Privé in het dagblad De Telegraaf, uitgeroepen tot één van de beste drie danstheaterinstituten in Nederland.


27 & 28-09-2005 - Open dagen The Dance Studio Ricardo Sibelo

Foto's van de Open Dag Ricardo Sibelo op 27 & 28 augustus 2005 zijn te zien op:

Slide Show Open Dag Ricardo Sibelo 2005
SEIZOEN 2004-2005
30-06-2005 - Zomer Concert in de Bajes

Meer foto's van het Ricardo Sibelo "Concert in de Scheveningen Bajes 2005" kun je zien op:

Slide Show  Ricardo Sibelo "Concert in de Bajes" 2005


 10-01-2005 - The Dance Studio Ricardo Sibelo viert zijn eerste lustrum

Op maandag, 10 januari 2000, gingen voor het eerst de deuren open van The Dance Studio Ricardo Sibelo. In 2005 zal het Studio Theater R&S twee maal per maand concerten organiseren.

Let op de agenda. Het streven ligt om in de maanden Mei en Juni 2005 een groot muziekfestival te organiseren. We zijn op zoek naar sponsors.