Jazz

Jazzdans is gebaseerd op de dansen uit de tijd van de slavernij op de plantages in de Zuidelijke staten van Amerika. Het is een mengeling geworden van Afrikaanse dansstijlen en de westerse beinvloeding van de Engelse kolonisten. 

Stijlen, die destijds zijn ontstaan, zoals de Vaudeville, de Tap, de authentieke Cake Walk, de Strutt, de Cchicken, de Shorty George, de Lindy Hop, de Suzy Q, de Shim Sham en nog veel meer hebben de moderne Jazzdanse gemaakt tot wat het nu is. Luigi is een dansleraar uit New York, die een eigen techniek en stijl heeft verweven met klassieke danstechnieken en de cubaanse latin stijl en touch. 

De jazz begon zowel muzikaal als in de dans in de jaren twintig aan zijn grote opmars. Met de komst van de film, televisie, radio, grammofoon, video, c.d en nu dvd is de invloed als maar groter geworden. Daaraan toevoegende de strakke jazz stijl van tijdgenoten uit de film wereld, zoals o.a Jack Cole, Matt Mattox, Gus Giordano en Benjamin Feliksdal en nog vele anderen. Deze zijn de grondleggers en deze stijl evolueert met de jaren. 

Ricardo Sibelo beheerst deze jazz dance techniek als geen ander en voegt iedere keer iets nieuws aan toe. Deze is o.a de basis voor de musical en jazz dance stijlen die gebruikt worden in het theater, dansgezelschappen, op Broadway en in de Londen West End. Bekende musicals zoals o.a. West Side Story, een combinatie van klassieke dans-, jazz dans-, opera zang - en drama technieken, komen hier fantastisch bij elkaar, waardoor deze musical uitgegroeid is tot een tijdloze klassieker. 

Andere voorbeelden van musicals zijn Annie get your gun, The Sound of Music, Cats, Evita, Bubbling Brown Sugar, South Pacific, The King and I waarin moderne dans en klassieke Oosterse danstechnieken gebruikt zijn. 


Tevens in de huidige video clips, waar deze jazz dans techniek de basis is voor de verdere ontwikkeling en groei van de moderne danser / danseres.