Tapdance

Tapdance, het dansen met schoenen waaronder ijzers zijn aangebracht. Met het klikkende geluid zing je met de voeten. Je maakt je eigen melodie en je eigen ritme, die melodieus en ritmisch in harmonie zijn met de muziek. Je kunt er ook bij zingen . 

Mr. Bojangles of Bill Robinson was een groot tap danser. Mijn zijn unieke off the beat close to the floor tap dance stijl was hij in de jaren de eerste Afro Amerikaan die op Broadway en in Hollywood in grote films meedeed. Hij was ook de best betaalde danser van zijn tijd. Ook bekend waren en zijn Fred Astaire en Ginger Rogers

Fred Astaire is begonnen met zijn zus Adelaide, maar de samenwerking met Ginger Rogers bracht hem wereldfaam. Ze gebruikten de ballroom dansstijl in hun dansen. Gene Kelly stond bekend om zijn jazz dance invloeden in zijn tapdance. The Nicholas Brothers gebruikten acrobatiek en Eleanor Powell de klassieke dans. 

Al deze mensen en hun leraren hebben o.a. het gezicht bepaald voor het tap dansen. Natuurlijk zijn er meer, zoals Sandman Sims, Buster Brown en Honi Coles. Gregory Hines is nu de bekendste tapdanser van deze generatie.