History of the danceschool

How did it start?

Na een periode van 15 jaar hard werken en performen in de theaters van London en New York kwam Ricardo Sibelo in 1986 naar Nederland om de hoofdrol te spelen in de TROS-serie: "De kip en het ei".
Joop en Ricardo
Ricardo koos de lokatie Zoetermeer als woonplaats, omdat vrienden van hem daar woonden. Aan Ricardo werd door Frank Wentink en mevr. Francisca en dhr. Ron Wunderink (destijds hoofd public relations van de KLM) gevraagd om de dansgroep "De Flying Dutch Dancers" te formerenFlying Dutch Dancers en artistiek te begeleiden. Zo ontstond de behoefte bij Ricardo om zich ook in Nederland met een dansschool te vestigen naast de lokatie die er al reeds in Londen bestond. 

De eerste lokatie in winkelcentrum "Seghwaert" in 1989

Oude SchoolEr werd gezocht naar een lokatie, welke in het winkelcentrum "Seghwaert" werd gevonden. Ricardo kocht de school van Sonja Tobé. Op deze lokatie heeft oud-burgermeester van Zoetermeer Dhr. Luigi van Leeuwen zijn eesrte danspassen gerepeteerd.

 

Luigi
Oud-burgermeester Dhr. Luigi van Leeuwen repeteert zijn clochard-act met Ricardo en zijn leerlingen voor de openingceremonie van het Stadstheater in Zoetermeer in 1992.

 

De bouw van huidige dansschool

Tijdens de bouw van de huidige dansschool heeft Ricardo Sibelo een tijdelijk onderkomen gehad in de inmiddels afgebroken "Prins Willem Alexander"-hal in het stadshart, welke bij de Zoetermeerders beter bekend staat als de PWA-hal. 

Het slaan van de eerste paal door de twee zonen van Ricardo, Ryan en Laurent, was een feestelijk moment daar op de Zegwaartseweg.

De eerste paal

De bouw vond plaatst op een vrij stuk landBraakstk liggend terrein. 

 

Het resultaat na de vele inspanningen was ons prachtige nieuwe gebouw, waar we hedentendage met onze studenten nog elke keer met volle teugen van genieten.

  Studio BuitenHet gebouw vanaf de brug van de Zegwaartseweg gezien  
De ingangDe hoofdingang Het kantoorHet ronde kantoor StudiosZicht vanaf woonwijk

HollywoodZicht vanaf de Australiëweg